Rapor et
Soru
Avatar Javaprogramla
Merhaba, java’da oluşturduğum butonlar gözükmüyor ama oluşması gereken yere-koordinata gittiğimde buton oluşturuluyor. Buton kodları şu şekilde: yMargin += 35; //bu bir int değişkeni deneme = new JButton(aramadeger); deneme.setBounds(45, 30 + yMargin, 75, 25); deneme.setVisible(true); mesaj.add(deneme); deneme.addActionListener(denemeact); Ben şu kodları da ekledim: mesaj.getContentPane().repaint(); mesaj.getContentPane().setLayout(null); mesaj.getContentPane().repaint(); mesaj jframe ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Java 2 sene 0 Cevap 442 görüntüleme Intern 0

Rapor et
Soru
Avatar Javaprogramla
Merhaba, java programımda ilk giriş yapıldığı zaman bazı veriler alınıyor sonraki girişlerde normal program çalışıyor. Benim istediğim ilk girişteki verileri aldıktan sonra sonraki girişler gibi normal çalışması. Bir fonksiyon oluşturup içine normal programı koyup hem veriler alındıktan sonra hemde sonraki girişlerde ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Java 2 sene 0 Cevap 424 görüntüleme Intern 0

Rapor et
Soru
Avatar Javaprogramla
Arkadaşlar ben Java uygulamaları yazıyorum. Uygulamaları başka bilgisayarlarda kullanmak için setup hazırlayacağım. Ama veritabanını nasıl yapacağımı bilmiyorum. Çünkü veritabanı benim bilgisayarda. Ne yapmam lazım? ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
Cevaplandı 0
Java 2 sene 3 Cevap 705 görüntüleme Intern 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar php’de mysql sorgusu yazdım ama bir türlü çalışmıyor. Sorguyu workbench’de denedim oldu. Değişkenlere baktım hepsi dolu. Or die kullandım $aforumekle -> execute(); satırında sorun varmış. Kodlar şu şekilde: $aforumekle = $baglanti -> prepare(“insert into forum (konuad,aciklama,kim,kategori,gorme,cevap,gun) values (?,?,?,?,?,?,?)”) or die(“1”);...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Php 2 sene 0 Cevap 552 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar ben programımda sonuçları liste kullanarak listelemeyi istiyorum. Şöyle bir kod yazdım: aramaoldumu = 0; DefaultListModel aramamodel = new DefaultListModel(); JList aramalist = new JList(aramamodel); aramalist.setSelectionMode(ListSelectionModel.SINGLE_SELECTION); aramalist.setBounds(765, 30, 175, 325); mesaj.add(aramalist); aramayapildimi = 0; aramat.addKeyListener(new KeyAdapter () { @Override public void keyPressed(KeyEvent e1) { if(e1.getKeyCode() == KeyEvent.VK_ENTER) { int ymargin ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Java 2 sene 0 Cevap 469 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar bir site üzerinde çalışıyorum site hem forum hem de bilgi sitesi. Ama forum tablosunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bir-iki tane forum örneğine baktım(donanımhaber, cevizforum vs.) ama eğer ona benzer yapsam ayıp, kopyacılık olur diye düşünüyorum. Kendim yapmaya çaıştım(bu kadar kötü ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
CSS 2 sene 0 Cevap 527 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Yaklaşık bir saattir şu kısa sorguda bir sorun yaşıyorum düzeltemedim ve hatanın nerde olduğunu bile bulamadm. Kod: $uye_id = $_SESSION[“uye_id”]; $query = mysqli_query(“SELECT * FROM takipler INNER JOIN uyeler ON uyeler.uye_id = takipler.takip_edilen WHERE takipler.takip_eden != ‘$uye_id’ GROUP BY uyeler.uye_id ORDER BY count(takipler.takip_edilen) ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
Devam Ediyor 0
SQL / Database 2 sene 2 Cevap 632 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar java’da bir mesajlaşma programı(whatsapp gibi) yapmaya çalışıyorum. Verileri(mesajları) mysql veritabanından çekiyorum. Ama aklımı kurcalayan bir şey var labelleri(mesajları) whatsapp’daki gibi sağda ve solda yapmak istiyorum. Yani şöyle : https://i.hizliresim.com/ODdrN0.png Ama çok zor olacağını düşünüyorum. Tarihe göre sıralanması lazım. Verileri hem ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Java 2 sene 0 Cevap 453 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar bir web sitesi hazırlıyorum. Responsive olarak hazırlıyorum. Ama nerede position değerini absolute yapacağımı nerede relative yapacağımı bilmiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
CSS 2 sene 0 Cevap 543 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar bir insert into sorgusu yazdım. Değişkenler tam dolu. MySQL Workbench’de de sorunsuz çalışıyor. Ama php’de çalışmıyor. Kod : ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
Devam Ediyor 0
Php 3 sene 1 Cevap 750 görüntüleme Guru 0