Rapor et
Soru
Avatar iugur
El.elekt. mühendisliği okuyorum. İlerde elektronik kısmına yönelmek için programlama öğrenmek istiyorum. okulda çok ayrıntılı olmasa da C dilini gördük. Şuanda Java videoları izliyorum . İlerisi için bölümümle ilgili olarak öğrenmem gereken programlama dilleri veya tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler. ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Java 2 sene 0 Cevap 388 görüntüleme Intern 0

Rapor et
Soru
Avatar Javaprogramla
Merhaba, java programımda ilk giriş yapıldığı zaman bazı veriler alınıyor sonraki girişlerde normal program çalışıyor. Benim istediğim ilk girişteki verileri aldıktan sonra sonraki girişler gibi normal çalışması. Bir fonksiyon oluşturup içine normal programı koyup hem veriler alındıktan sonra hemde sonraki girişlerde ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Java 2 sene 0 Cevap 409 görüntüleme Intern 0

Rapor et
Soru
Avatar Javaprogramla
Arkadaşlar ben Java uygulamaları yazıyorum. Uygulamaları başka bilgisayarlarda kullanmak için setup hazırlayacağım. Ama veritabanını nasıl yapacağımı bilmiyorum. Çünkü veritabanı benim bilgisayarda. Ne yapmam lazım? ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
Cevaplandı 0
Java 2 sene 3 Cevap 684 görüntüleme Intern 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar php’de mysql sorgusu yazdım ama bir türlü çalışmıyor. Sorguyu workbench’de denedim oldu. Değişkenlere baktım hepsi dolu. Or die kullandım $aforumekle -> execute(); satırında sorun varmış. Kodlar şu şekilde: $aforumekle = $baglanti -> prepare(“insert into forum (konuad,aciklama,kim,kategori,gorme,cevap,gun) values (?,?,?,?,?,?,?)”) or die(“1”);...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Php 2 sene 0 Cevap 511 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar ben programımda sonuçları liste kullanarak listelemeyi istiyorum. Şöyle bir kod yazdım: aramaoldumu = 0; DefaultListModel aramamodel = new DefaultListModel(); JList aramalist = new JList(aramamodel); aramalist.setSelectionMode(ListSelectionModel.SINGLE_SELECTION); aramalist.setBounds(765, 30, 175, 325); mesaj.add(aramalist); aramayapildimi = 0; aramat.addKeyListener(new KeyAdapter () { @Override public void keyPressed(KeyEvent e1) { if(e1.getKeyCode() == KeyEvent.VK_ENTER) { int ymargin ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Java 2 sene 0 Cevap 451 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar java’da bir mesajlaşma programı(whatsapp gibi) yapmaya çalışıyorum. Verileri(mesajları) mysql veritabanından çekiyorum. Ama aklımı kurcalayan bir şey var labelleri(mesajları) whatsapp’daki gibi sağda ve solda yapmak istiyorum. Yani şöyle : https://i.hizliresim.com/ODdrN0.png Ama çok zor olacağını düşünüyorum. Tarihe göre sıralanması lazım. Verileri hem ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Java 2 sene 0 Cevap 438 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar bir web sitesi hazırlıyorum. Responsive olarak hazırlıyorum. Ama nerede position değerini absolute yapacağımı nerede relative yapacağımı bilmiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
CSS 2 sene 0 Cevap 484 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar veritabanından veri çekiyorum bu verileri yazdırıyorum ama sayfanın yüksekliği yetmedi zaman sayfalama sistemi yapılıyor. Ben sayfalama sistemi yapmak istemiyorum. Onun yerine sayfanın yüksekliğini arttırabilir miyim? Ama nasıl yapmalıyım bilmiyorum. Diyelimki 100 tane konu var veritabanında ben 50 tanesini gösterim ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Html 2 sene 0 Cevap 480 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar java’da labelleri mesaj gibi konumlandırmak istiyorum. Mesajlar veritabanından çekilecek. Örnek olarak şöyle olması lazım : https://mobile.donanimhaber.com/cache/ImageThumbnail2.aspx?path=https://store.donanimhaber.com/fc/d7/1d/fcd71d0c6e9a28cb2b1c886ea9ccbce2.png Ama ben attıysam benim tarafa ben atmadıysam diğer taraft olacak ve mesela diğer kullanıcının attığı mesajları bir panel gibi bir şeyde toplamam lazım. Çünkü sonra ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
0
Java 3 sene 0 Cevap 434 görüntüleme Guru 0

Rapor et
Soru
Taha Kırca Taha Kırca
Merhaba, arkadaşlar php’de ve ya javascript’de. Ama sanki bu işlemin javascript ile yapılabilineceğini düşünüyorum. Sayfa yenilenmeden aynı sayfada get işlemi yapmak istiyorum. Çalıştığım sayfada get işlemini şu şekilde yapıyorum : ...

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal
Devam Ediyor 0
JavaScript 3 sene 2 Cevap 900 görüntüleme Guru 0