Baskent universitesi sitesinden aldigim bir class in aciklamasi ile ilgili yardim lutfen.

Rapor et
Soru

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal

Neden vergihesapla metodu alttaki metodun parantezleri icinde degil ?

‘Bu class ile ilgili kafam cok karisti neden anlayamiyorum ?

 

bu class i daha anlasilir bir hale getirmenin baska bir yontemi var degiskenleri hem yukarida hem altta ayri yazilmis ben bir turlu anlayamiyorum

 

class Otomobil

{

public String  marka;

public short silindirHacmi  ;

public int  vergiHesapla(short sHacmi)

{

int  vergi = 0;

sHacmi = silindirHacmi;

if (sHacmi <= 1300) vergi = 405 ;

else

if (sHacmi <= 1600) vergi = 648 ;

else

if (sHacmi <= 1800) vergi = 1140 ;

else

if (sHacmi <= 2000) vergi = 1793 ;

else

if (sHacmi <= 2500) vergi = 2690 ;

else

if (sHacmi <= 3000) vergi = 3750 ;

else

if (sHacmi <= 3500) vergi = 5711 ;

else

if (sHacmi <= 4000) vergi = 8976 ;

else

if (sHacmi > 4000) vergi = 14689 ;

return vergi;

}

}

0
Java 1 sene 0 Cevap 273 görüntüleme Intern 0

Yazar HakkındaIntern

Cevap bırak

Gözat

KOD PAYLAŞIRKEN DİKKAT!!!!

HTML kod paylaşmak için

<pre class="html">HTML KOD</pre>
XML kod paylaşmak için
<pre class="xml">XML KOD</pre>
Diğer dillerde(php,java,android,javasvript,c# vs..) kod paylaşmak için
<pre>KOD</pre>
tagları arasında paylaşmayı unutmayın.