servera bilgi gönderme

Rapor et
Soru

Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

Rapor et
İptal

Daha önce açmış olduğum şu konuda bir türlü sonuca varamamıştık. Yaklaşık 2 haftadır bu konuyu çözemedim. Bunun nedeninin OkHttpClient clientten kaynaklandığını gördüm.

FirebaseInstanceId.getInstance().getToken(); bu kodu OkHttpClient yöntemi dışında veritabanına göndermek istiyorum. OkHttpClient ile olan halini de aşağıda paylaşıyorum.

Cevaplandı 0
Android 4 sene 7 Cevap 848 görüntüleme Intern 0

Yazar HakkındaIntern

Cevaplar ( 7 )

  1. Taha Kırca

    Bu cevap rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

    Rapor et
    İptal

    https://www.mobilhanem.com/android-retrofit-kullanimi/
    Bu dersimizi inceleyebilirsin.

    • Avatar

      Bu cevap rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

      Rapor et
      İptal

      o derste sunucudan veri çekme gösterilmiş, ben sunucuya veri göndermek istiyorum

  2. Taha Kırca

    Bu cevap rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

    Rapor et
    İptal

    Dostum sunucudan veri çekmek için sunucuya bağlanmak gerekir zaten . Bu derste veri işlemleri get methodu ile yapılmıştır. Sende id’ni get ile gönderebilirsin. Yok post ile gönderecem diyorsan internetten retrofit post diye aratabilirsin.

    Kolay gelsin.

    • Avatar

      Bu cevap rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

      Rapor et
      İptal

      tamam sunucuya bağlanacak zaten orası belli de bu konuda sunucudan bilgi çekmiyor mu? Ben anlamıyorum androidi zaten anlasam 2 haftadır bu kadar uğraşmazdım. Benim yapmak istediğim şu stringi sunucuya göndermek o kadar String token = FirebaseInstanceId.getInstance().getToken();

  3. Taha Kırca

    Bu cevap rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

    Rapor et
    İptal

    Senin bağlantında bir bilgi dönecek kayıt işlemi başarılı ve ya başarısız diye. Benim attığım derste bilgiler get sistemi ile gönderiliyor. Dediğim gibi retrofit post işlemi diye google dan aratabilirsin. Sitemizde retrofit post dersi bulunmamaktadır.

    • Avatar

      Bu cevap rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

      Rapor et
      İptal

      son birşey sorayım hocam, mainactivity içinde OkHttpClient çalışmıyor dedi bir kişi bu doğru mu? Benim kodun çalışmama nedeni de buymuş.

      • Taha Kırca

        Bu cevap rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.

        Rapor et
        İptal

        Yanlış. Öyle birşey demesi mantıksız.Aynı thread üzerinde çalışmaz dese doğru olurdu. Ben o sorundada sana son olarak dedim ki Asynctask içinde kullan.
        Aşağıda örnek kullanım var. Bunu register methoduna koyarak deneyebilirsin.

        En iyi cevap

Cevap bırak

Gözat

KOD PAYLAŞIRKEN DİKKAT!!!!

HTML kod paylaşmak için

<pre class="html">HTML KOD</pre>
XML kod paylaşmak için
<pre class="xml">XML KOD</pre>
Diğer dillerde(php,java,android,javasvript,c# vs..) kod paylaşmak için
<pre>KOD</pre>
tagları arasında paylaşmayı unutmayın.